Politika & Kriminal

Telegram se pridružio akciji #zajednobezmržnje. Dva sata bit će isključeni komentari na portalu

Hrvatski mediji ovom akcijom žele upozoriti na problem

Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo inicirali su akciju #zajednobezmrznje, kojom žele upozoriti na govor mržnje. “Stvari su izmaknule kontroli. Govor mržnje koji se do sada uglavnom zadržavao u sferi društvenih mreža prelio se u stvarni svijet. Problem govora mržnje, ali i odnosa prema medijima i novinarima, velik je i neće se riješiti preko noći.

Svi znamo da novinarstvo nije posao u kojem nam se dijele komplimenti, znamo da se sa svakom objavljenom pričom nekome moramo zamjeriti. To je realnost našeg posla, na to smo navikli i oko toga ne pravimo problem. Problem je mržnja i prijetnje koje se sve jasnije i ružnije – a posebno u posljednje vrijeme – prelijevaju na ulicu i moramo se zabrinuti, pa i za sigurnost naših kolegica i kolega na terenu”, stoji u zajedničkom priopćenju sindikata i HND-a.

Kako bismo simbolički upozorili na problem, većina hrvatskih redakcija odlučila je isključiti komentare ispod tekstova na svojim portalima na dva sata, u petak 23. listopada, od 11.00 do 13.00. Telegram se pridružuje akciji.

Nastavite čitati