Politika & Kriminal

Telesportov kolumnist razvalio; ovako je Mamić, prije nego je danas redom krenuo utapati, govorio o cinkarošima

Bernard Jurišić prisjetio se nekih Mamićevih ranijih izjava u kojima je prezirao cinkaroše

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Dan nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, Mamić je u Mostaru održao konferenciju za novinare.

U podužem izlaganju optužio je niz sudaca, među kojima i predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu za korupciju i mito. Uz to, Mamić je kazao kako je novac iz Dinama iznio preko Modrića i Lovrena.

Zbog toga napao Maleša

Upravo su Mamićeve izjave, u kojima druge optužuje za navodnu korupciju i mito, nagnale Telesportovog kolumnista Bernarda Jurišića da se na svojem Facebook profilu prisjeti njegovih ranijih izjava u kojima napada cinkaroše i tvrdi da nikada ne bi postao jedan od njih.

Tako je u prosincu 2011. godine, zgodno se prisjeća Jurišić, Mamić kazao: “Ni da me stave pred topove i mitraljeze, ni da mi gurnu onaj vreli žarač u guzicu ja nikad ne bih napravio što je napravio Maleš i bio cinkaroš.” Time je napao tadašnjeg Hajdukovog predsjednika Hrvoja Maleša koji se našao u fokusu javnosti nakon što su dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željko Širić i predsjednik sudačke komisije Stjepan Djedović uhićeni jer su navodno od prikrivenog istražitelja Uskoka primili 30.000 eura mita. Ključna osoba u raskrinkavanju dvojca navodno je bio Maleš.

Slično mislio do nedavno

Zatim se Jurišić dosjetio i Mamićeve izjave iz veljače ove godine u kojoj ponovno preizrivo govori o cinkarošima: “Mogao si u Zagrebu biti loš čovjek. Mogao si biti umišljen, zločest, papak, svakakav. Ali nisi smio biti druker, cinkaroš, najveći ološ s društvene ljestvice”.

Na kraju, Jurišić je poentirao citiravši Mamićevu izjavu s današnje konferencije za novinare kad se bivši čelnik Dinama najednom predomislio te, figurativno rečeno, za sobom odlučio povući i naše proslavljene nogometaše: “Luka Modrić i Dejan Lovren su suučesnici. Oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret”.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu