Politika & Kriminal

Telegramu je potvrđeno: policija po nalogu DORH-a prikuplja dokumentaciju o tvrtki Kujundžićeve supruge

Prvi objavljujemo novu informaciju o slučaju Kujundžić

Telegramu je službeno potvrdio predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu: Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je dokument s odlukom o imenovanju likvidatora Zidnog vrta d.o.o., bivše tvrtke supruge smijenjenog ministra Milana Kujundžića.

Upravo smo dobili i neslužbenu potvrdu iz policije kako su po nalogu DORH-a počeli prikupljati dokumentaciju o poslovanju Tatjane Kujundžić.

O poslovanju Zidnog vrta zna se vrlo malo, s obzirom na to da gospođa Kujundžić unatoč zakonskoj obvezi godinama nije predavala financijska izvješća, i zato je tvrtka na kraju i brisana iz registra.

Službena potvrda s Trgovačkog suda

Jutarnji list u ponedjeljak je donio informaciju kako je likvidator te tvrtke bio jedan od financijera političke kampanje Milana Kujundžića. “Trgovački sud u Zagrebu imenovao me za likvidatora Zidnog vrta, a to što je moja tvrtka godinu ranije donirala Milana Kujundžića u kampanji za predsjednika s tim nema veze. Nema govora o sukobu interesa”, kazao je novinarki Vanji Nezirović gospodin Jure Marušić, čija je tvrtka Mar Delta 2014. donirala Kujundžića u predsjedničkoj kampanji s 10.000 kuna.

Godinu kasnije Jure Marušić imenovan je za likvidatora tvrtke Kujundžićeve supruge. U odgovoru za Telegram predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu, Nino Radić, kazao je sljedeće: “Dana 28. siječnja 2020. spis ovog suda predan je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, u skladu s podnesenim zahtjevom. Trgovački sud u Zagrebu nema daljnjih komentara”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu