Telegramu je upravo potvrđeno: na Bregani je pronađen štimer za klavir, a ne bomba

Promet na Bregani normaliziran je nakon što je prijelaz od 10 sati bio zatvoren

ZADNJA IZMJENA: pro 27, 2019

Nakon pirotehničkog pregleda na graničnom prijelazu Obrežje/Bregana utvrđeno je da je ruski državljanin koji je putovao autobusom prema Italiji u prtljazi imao štimer za klavir, doznaje Telegram neslužbeno iz policijskih izvora. Iz Policijske uprave zagrebačke potvrđeno nam je da je promet na granici normaliziran nakon što je prijelaz od 10 sati bio zatvoren.

Ruski državljanin je inače pijanist koji je taj uređaj za tonsko ugađanje klavira imao u kutiji koja se nalazila u njegovoj putnoj torbi. Budući da se slovenskim graničnim policajcima taj uređaj tijekom rendgenskog pregleda učinio sumnjivim, autobus je zaustavljen, a putnik je priveden.

Što se sve događalo na granici?

Granični prijelaz Obrežje/Bregana zbog ovog izvanrednog sigurnosnog događaja je oko 10 sati bio zatvoren za promet u oba pravca. Ograničen je bio promet prema tom prijelazu sa slovenske strane, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Policija za sada nije objavila pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV navela je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hratske ulazi u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava. Kovčeg s navodnom bombom je izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su lisice na ruke.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu bile intervencijske ekipe, konkretno radilo se o pirotehničarima koji su pregledali sumnjiv paket.

Dok je trajala zabrana prometa u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su preusmjeravani na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2052 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program