Politika & Kriminal

Temperatura je s 14 naglo pala na 4 stupnja; svugdje padaju snijeg, tuča i jaka kiša. Ovo je, recimo, prizor iz Trakošćana

Tuča i susnježica padali su u Zagrebu, Međimurju, Zagorju, Gorskom kotaru...

FOTO: Screenshot Facebook/Istramet

Kako su jučer najavljivali meteorolozi, zahlađenje i nevrijeme stiglo je danas u gotovo sve dijelove Hrvatske. Nešto oko 13 sati građani iz različitih krajeva zemlje počeli su na društvenim mrežama objavljivati snimke i fotografije tuče i snijega.

Pritom su drastično pale i temperature pa je tako, prema podacima DHMZ-a, u zagrebačkom Maksimiru temperatura u 11 sati iznosila 14 stupnjeva, a u 14 sati svega četiri stupnja Celzija. Za deset stupnjeva pala je i temperatura u Karlovcu koja je u 14 sati iznosila 5 stupnjeva.

Istramet je na svojoj Facebook stranici objavio da, primjerice, u Trakošćanu pada snijeg, a i ondje je temperatura u odnosu na 11 sati pala za 4 stupnja. Na istoj stranici građani su objavili fotografije snijega u Međimurju i u Zagorju.

Snijeg u Trakošćanu

Snijeg upravo u Trakošćanu na Skyline kameri, prekrasno!

Gepostet von IstraMet am Mittwoch, 26. Februar 2020

 

Gepostet von Mikela Janko am Mittwoch, 26. Februar 2020

Nešto kasnije susnježica se pojavila i u Zagrebu, a pratila ju je i manja tuča. No, ona značajnija pogodila je Gorski kotar, a to dokazuje snimka iz mjesta Tršće, također objavljena na Istrametu.

Tuča u Gorskom kotaru

Tršće u Gorskom kotaru, tuča! Video: Diana Zbasnik

Gepostet von IstraMet am Mittwoch, 26. Februar 2020

Zabilježeno čak 400o munja

Isti portal izvijestio je kako je u dijelu Italije i u unutrašnjosti Hrvatske i Slovenije, u samo dva sata zabilježeno četiri tisuće munja, te kako snijeg pada u nizinama unutrašnjosti Hrvatske.

Državni hidrometeorološki zavod u 13 sati je objavio novu prognozu za Hrvatsku. U njoj stoji da će vrijeme biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom.

“Uz izraženije zahladnjenje kiša će ponajprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, uz do kraja dana stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Umjeren do jak jugozapadnjak u unutrašnjosti će okrenuti na sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak. Na Jadranu jugozapadni i južni vjetar prema večeri u okretanju na jak i vrlo jak zapadni i sjeverozapadni, navečer na sjevernom dijelu buru”, navode iz DHMZ-a dodajući kako će se temperatura na kopnu kretati između 2 do 7 °C, a na Jadranu između 13 i 18 °C. Ipak, prema večeri će također i ondje biti osjetno hladnije.

Nastavite čitati