Politika & Kriminal

Teretni avion srušio se na selo u Kirgistanu, zasad 37 mrtvih

Boeing 747 pao je pri pokušaju slijetanja u gustoj magli.

Rescue personnel work at the crash site of a Turkish cargo plane in the village of Dacha-Suu outside Bishkek on January 16, 2017.
A Turkish cargo plane crashed into a village near Kyrgyzstan's main airport Monday, killing at least 37 people and destroying houses after attempting to land in thick fog, authorities said. / AFP PHOTO / Vyacheslav OSELEDKO
FOTO: AFP

Teretni avion srušio se u ponedjeljak u Kirgistanu u blizini glavnog grada Biškeka, pri čemu je poginulo najmanje 37 ljudi, objavile su kirgistanske vlasti, a piše CNN. Većina stradalih su stanovnici sela na koje je Boeing 747 pao pri pokušaju slijetanja u gustoj magli.

Zrakoplov je trebao sletiti u zračnu luku u Manasu blizu Biškeka na putu iz Hong Konga u Istanbul. Pri pokušaju slijetanja u uvjetima slabe vidljivosti srušio se u 7.31 sati po lokalnom vremenu, a 2.31 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Izvukli i tijelo pilota

Avion je pri slijetanju oštetio 15 kuća u selu, kazao je čelnik centra za upravljanje u kriznim slučajevima pri ministarstvu za hitne slučajeve Muhamed Svarov.

Djelatnici hitnih službi dosad su, osim tijela stanovnika, iz ruševina izvukli i tijelo pilota.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu