Politika & Kriminal

Tip je prekršio samoizolaciju i pokušao prošvercati duhan vrijedan 3,7 milijuna kuna. Uhvaćen je

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske

Varaždin: Nepoznati počinitelj opljačkao zlatarnicu u središtu grada 18.01.2019., Varazdin - U sredistu grada nepoznati pocinitelj opljackao je zlatarnu.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Varaždinski policajci zaplijenili su u srijedu na autocesti A-4 kod Brezničkog Huma 6,1 tonu duhana vrijednog 3,7 milijuna kuna kojeg je u kamionu prevozio 66-godišnjak iz Varaždina, a koji je prekršio mjere samoizolacije.

Varaždinski policajci su u srijedu oko 18,45 sati posumnjali da teret kojeg je prevozio 66-godišnjak ne odgovara popratnoj dokumentaciji pa je kamion prepraćen na parkiralište varaždinske Carine.

Temeljem naloga varaždinskog Županijskog suda provedena je pretraga kamiona prilikom koje je pronađena 51 kutija ispunjena suhim duhanom ukupne težine 6120 kilograma, kao i krivotvoreni međunarodni tovarni list.

Šteta za proračun 3.672.000 kuna

Pričinjena materijalna šteta državnom proračunu procjenjuje se na ime nenaplaćenih trošarina u iznosu od 3.672.000 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Uz to, utvrđeno je da se osumnjičeni 66-godišnjak nije pridržavao određene mjere samoizolacije o čemu će policija obavijestiti Državni inspektorat.

Nastavite čitati