Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Doznalo se zašto je veseljak iz Omiša zvao HGSS i tvrdio da ga je, kao, ugrizao poskok

Policija je lovila tipa jer je vozio jednosmjernom ulicom u krivom smjeru

FOTO: HGSS

Mediji su u utorak prenijeli bizarnu vijest o dečku kojeg je spašavao omiški HGSS nakon što ih je nazvao i rekao im da ga je ugrizao poskok. Kasnije su shvatili da ga uopće nije ugrizla zmija, već ga je lovila policija pa je pomislio kako je to dobar način da im pobjegne.

A Dnevnik.hr danas je doznao zašto ga je uopće lovila policija. Naime, pokušali su ga uhvatiti nakon što su uočili da prebrzo vozi jednosmjernom ulicom u krivom smjeru. U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj rekli su im kako se cijela jurnjava odvila u ponoć i 15 minuta u mjestu Zakučac kroz koje je 24-godišnjak vozio motocikl Suzuki jednosmjernom ulicom, u zabranjenom smjeru.

Pronašli motocikl, ali ne i mladića

Policajci su ga pokušali zaustaviti, no pobjegao im je. Obilaskom mjesta Zakučac, policajci su pronašli odbačeni motocikl, ali ne i mladića. Onda su u 3 sata i 40 minuta dobili dojavu liječnice hitne medicine Doma zdravlja Omiš da je isti mladić telefonski zatražio liječničku pomoć zbog ugriza poskoka.

Na teren su, osim tima liječnika, izašli pripadnici HGSS-a, vatrogasci ali i policajci. Mladića su pronašli u 4 sata i 25 minuta. Liječničkim pregledom utvrđeno je da na njemu nema tragova ugriza zmije. Policija provodi kriminalističko istraživanje cijelog događaja.