Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Tip u Međimurju vukao policajca svojim Porscheom, nije htio stati. Uhićen nakon tri dana potrage

Policija mu je htjela oduzeti auto, nakon čega je počeo bježati

FOTO: PU međimurska

Zagrebačka je policija, u suradnji s međimurskom, nakon trodnevne potrage u Sesvetama pronašla i uhitila muškarca koji je prošlog tjedna svojim autom nekoliko metara vukao policajca.

U Čakovcu se, naime, prošlog petka dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovao i 45-godišnji vozač Porschea Panamere, a nakon očevida policija mu je privremeno oduzela auto. No, umjesto da preda ključeve policajcu, kao što je trebao, on je pokrenuo auto.

Policajac lakše ozlijeđen

Policajac ga je, kažu u međimurskoj policiji, pokušao zaustaviti tako da ga je primio za nadlakticu, ali vozač je ipak krenuo u bijeg, pa je tako za sobom nekoliko metara odvukao i policajca koji je s lakšim ozljedama završio u čakovečkoj bolnici.

Porche je policija pronašla istog popodneva i vučnom službom ga odvezla u dvorište policije, ali za bjeguncem je tragala sve do ponedjeljka, kad ga je uhitila. Očevidom je utvrđeno da je počinio kazneno djelo na štetu policijskog službenika, te je protiv njega podnesena prijava nadležnom državnom odvjetniku,

On je jučer predan u pritvor, a danas će biti odveden sucu istrage županijskog suda. Odgovarat će i za počinjene prometne prekršaje, za što je predviđena kazna od 1320 do 2650 eura, ili zatvor do 60 dana.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više