Politika & Kriminal

Tipu koji je od Alemke Markotić iznuđivao 100.000 eura u kriptovaluti određen istražni zatvor

36-godišnjak joj je prijetio i tražio uplatu u kriptovaluti

15.03..2020., Zagreb - Konferencija za medije Nacionalnog stozera civilne zastite o koronavirusu u Hrvatskoj. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljevic" Alemka Markotic, ministar unutarnjih poslova Davor Bozinovic, ministar zdravstva Vili Beros.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sudac istrage danas je odredio istražni zatvor 36-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je prijetio članici Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemki Markotić i od nje iznuđivao 100.000 eura u kriptovaluti.

Okrivljenom 36-godišnjem hrvatskom i slovenskom državljaninu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je zagrebačko tužiteljstvo ne navodeći identitet ni dob oštećenice.

Bojala se za život

Tužiteljstvo je preciziralo kako 36-godišnjaka sumnjiči da je od 30. rujna do 5. listopada putem mobitela otvorio adresu elektroničke pošte s koje je na mail oštećenice poslao poruku u kojoj kritizira njezin rad i traži da mu uplati 100.000 eura u kriptovaluti.

Tužiteljstvo je dodalo da je okrivljenik oštećenici uputio ozbiljne prijetnje ukoliko novac ne uplati do određenog datuma ili ga prijavi policiji.

Takvo postupanje okrivljenika izazvalo je kod oštećenice bojazan za njen život i život njoj bliskih osoba, dodalo je tužiteljstvo u priopćenju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu