Politika & Kriminal

Opskurni tjednik objavio je naslovnicu s Pupovcem i drugima, uz naslov: 'Petero jahača velikosrpske apokalipse'

Hrvatski tjednik ovaj put je nadmašio samog sebe

FOTO: Hrvatski tjednik/screenshot/Twitter

Najnoviji broj Hrvatskog tjednika jučer je izašao s huškačkom naslovnicom na kojoj se pet javnih osoba proglašava neprijateljima Hrvatske. Da ne bude nikakve zabune, na naslovnici su objavljene njihove slike i imena, a riječ je o Ognjenu Krausu, Hrvoju Klasiću, Lori Vidović, Borisu Miletiću i Miloradu Pupovcu. Ispod naslova ‘Petero jahača velikosrpske apokalipse u Hrvatskoj’ stoji podnaslov u kojem se dotične proziva kao mrzitelje “pozdrava Za dom spremni pod kojim je branjen Vukovar”, a optužuje ih se i za obranu “agresorskog simbola zvijezde petokrake”, te im se na kraju dijagnosticira opsesivno-kompulzivni poremećaj.

Teško je reći zašto je baš ovih pet ljudi izdvojeno za napad tog opskurnog lista, s obzirom na to da je velik broj javnih osoba osudio pozdrav ZDS. Ognjen Kraus je liječnik i predsjednik Židovske općine Zagreb. Hrvoje Klasić je povjesničar koji proučava suvremenu hrvatsku i svjetsku povijest. Lora Vidović je pučka pravobraniteljica koja je nedavno od MUP-a zatražila informacije o tome je li pokrenut postupak nakon što je na Facebook stranici pjevača Marka Perkovića Thompsona upućena poruka sa fašističkim pozdravom. Boris Miletić je predsjednik IDS-a koji se također izjašnjavao protiv ZDS, a Milorad Pupovac je Srbin, što je vjerojatno dovoljno da ga se napadne, a ako nije, tu je i činjenica da je više puta protestirao protiv fašističkog pozdrava.

Prijašnji ekscesi

Ovo nije prvi takav ispad Hrvatskog tjednika. Telegram je, recimo, svojedobno pisao o slučaju kada su se brušili na SDP. Tada je na naslovnici tjednika objavljen veliki naslov ‘SDP prepun potencijalnih terorista i ubojica’, ispod kojeg stoje navodni citati “Zaklat ćemo, ubit ćemo, strijeljat ćemo…”. Bilo je prilično zabavno i kada su objavili da donose superekskluzivni psihoprofil Josipa Broza Tita, kojeg su na naslovnici prikazali s vampirskim zubima i krvlju zamrljanim licem. Na naslovnici su stajale i riječi psihopat, krvnik, sotonist.

Hrvatski tjednik je list sa sjedištem u Zadru koji je do ožujka 2013. izlazio pod nazivom Hrvatski list. Na Wikipediji su se pohvalili da s njima surađuju, ili su surađivali, Davor Domazet Lošo, Slaven Letica, Slobodan Lang i drugi.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu