Tolušić se baš razišao s Đakićem; pokušat će mu preoteti mjesto šefa virovitičkog HDZ-a

Na unutarstranačkim izborima Tolušić je stao uz Kovača, a Đakić uz Plenkovića

ZADNJA IZMJENA: ožu 9, 2020
Foto: PIXSELL

HDZ-ovci Tomislav Tolušić i Josip Đakić, nekad bliski suradnici, na predstojećim unutarstranačkim izborima prvi su se put našli na suprotnim stranama, kao protukandidati. Natječu se za istu poziciju. Riječ je o poziciji predsjednika županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije, koju trenutno vodi Đakić, a koju bi sada htio preuzeti Tolušić.

Prvi izborni okršaj njih će dvojica imati 5. travnja, kada HDZ-ovci biraju svoje predsjednike i potpredsjednike županijskih, gradskih i općinskih organizacija te vodstvo zagrebačkog HDZ-a, piše N1. Kako se prema Statutu HDZ-a ista osoba može kandidirati za dvije funkcije na različitim stranačkim razinama, Tolušić se uz županijsku funkciju natječe i za onu potpredsjednika stranke na nacionalnoj razini, u timu Mire Kovača.

Ista stranka, različit tim

Tako su i na nacionalnoj razini nekad bliski suradnici u suprotnim timovima; Tolušić podržava Kovača, a Đakić aktualnog šefa stranke Andreja Plenkovića. Svoje kandidature potvrdila su obojica. Đakić je pritom kazao kako očekuje fer i korektnu izbornu utakmicu. “Očito nismo više dio istog tima, ali smo dio iste stranke”, rekao je Đakić.

Tolušić je, pak, kazao da su on i Đakić dosad radili kao tim, a da će to tako biti i u budućnosti. “Stranka je u našoj županiji funkcionirala jako dobro, ali uvijek može bolje i to je jedini razlog moje kandidature. Mislim da možemo još bolje. Kandidaturu za županijski HDZ najavio sam prije kandidature na nacionalnoj razini”, rekao je Tolušić. Neslužbene informacije, koje je objavio N1, govore da je Tolušić ranije predlagao Đakiću da se povuče s funkcije, odnosno da se više ne kandidira, ali Đakić je to odbio.

Zdravka Grund
Telegram autor
1729 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program