Tolušić, uhvaćen u mega aferi, ima briljantnu taktiku: Telegram i katastar lažu o njegovoj kući

U katastru piše kako je samo površina kuće 330 kvadrata, a ne 165 koliko tvrdi; plus 'pomoćni objekt' opremljen za život, od 121 kvadrat

ZADNJA IZMJENA: svi 6, 2019
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski političari, osobito posljednjih godina, često iskliznu u ponižavanje građana, no potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić danas je izveo luping prilično frapantan i u okolnostima domaće scene. U večerašnjem Dnevniku Nove TV prvi je put emitirana njegova reakcija na Telegramov tekst, kojim smo razotkrili uznemirujuće nelogičnosti u imovinskoj kartici; prijavio je upola manju kvadraturu kuće u Virovitici, a još jednu zgradu na istom zemljištu jednostavno je zatajio.

Nešto kasnije, gospodin Tolušić stao je pred kameru i demantirao nas: “njegova kuća ima 153 kvadrata, tu su još garaža i pomoćni objekt koji se ne upisuju u imovinsku karticu”, kazao je. To, međutim, naprosto nije istina. Kako smo objavili, prema službenim podacima iz katastra, njegova kuća ima 330 kvadrata, a tu je i pomoćni objekt od 121; dakle ukupno 451 četvorni metar. Taj “pomoćni objekt” pritom je opremljen staklenom stijenom, roletama i klima uređajem.

Ministra demantiraju fotografije i izvod iz katastra

Izvod iz katastra koji dokazuje da ministar ne govori istinu

Prilično alarmantno zvuči i Telegramovo otkriće kako je ministrovu kuću gradila tvrtka Građevinarstvo Horvat, koja je u doba dok je gospodin Tolušić bio župan, izvodila brojne javne radove plaćene županijskim novcem. Između ostalog, Građevinarstvo Horvat obnavljalo je školu, gradilo društveni dom, ambulantu te dom zdravlja.

Fotografija iz doba dok je gospodin Tolušić bio župan: potpisuje ugovor za javne radove s Tomislavom Horvatom, vlasnikom tvrtke koja mu je kasnije gradila kuću Ivan Semper Virovitica

Komentirajući taj aspekt afere, Tomislav Tolušić kazao je kako mu “nije ni palo na pamet angažirati bilo koju tvrtku izvan Virovitičko-podravske županije”. Nakon posljednjeg istupa potpredsjednika Vlade, gotovo se s nostalgijom prisjećamo nekadašnjeg ministra Crnoje i njegove straćare, zbog koje je ekspresno odstupio s funkcije.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program