Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Tomašević odgovorio Batarelu: 'Zabranili smo vam zastave jer se ne slažemo s ciljevima Hoda za život'

Iz Grada su jasno poručili da ne mogu biti pokrovitelj takvom događaju

FOTO: Sandro Lendler

Ultrakonzervativna udruga Vigilare, koju vodi Vice John Batarelo, ranije danas se obrušila na zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića nazvavši ga “mrziteljem nerođene djece.” To su napravili jer im je, kako tvrde, zabranio postavljanje zastava Hoda za život koji se ove subote održava u Zagrebu.

Nedugo potom stigao je odgovor iz Ureda Grada Zagreba. U priopćenju koje su poslali iz Tomaševićevog ureda stoji da gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i da pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti, javlja N1.

Gradonačelnik je taj, pojasnili su, koji daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole. Na kraju iz Grada u priopćenju poručuju: “Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika.”

Što sve danas tvrdi Vigilare?

“Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačenik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave”, napisali su iz udruge Vigilare na Facebooku.

“Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću… Hodamo i za život i za nerođene, ali sada i za slobodu od ove gradske tiranije”, zaključili su iz Vigilarea i pozvali ostale da im se pridruže na Hodu za život u Zagrebu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više