Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Tomašević je raspisao natječaj za adventske kućice: evo detalja o lokacijama, trajanju i cijenama najma

Za vrijeme prošlog gradonačelnika Milana Bandića natječaj se nije raspisivao

FOTO: Zeljko Hladika/Pixsell

Na službenim stranicama Grada Zagreba danas je objavljen javni natječaj “za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge povodom božićnih blagdana na lokacijama – mjestima na površinama javne namjene na području Grada Zagreba”, odnosno natječaj za najam i postavljanje adventskih kućica.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević tako je prekinuo praksu prethodnika koji za kućice nije raspisivao natječaje što je dovelo do malverzacija s davanjem kućica u najam bliskim Bandićevim ljudima te posljedično uključenje i USKOK-a u cijelu priču.

Najskuplje kućice na Trgu, u Gajevoj i Bogovićevoj

U ovom natječaju razlikuje se namjena kućica koje su podijeljene na one za “ugostiteljstvo-slastice” i one za “prigodnu prodaju” (prodaja rukotvorina, suvenira, božićnih ukrasa i domaćih proizvoda). Uz to se navode lokacije s površinama te njihov broj, maksimalan broj stolova, početni iznos te naknada po metru kvadratnome izražena u kunama.

Također se navodi i konkretno razdoblje najma – od 27. studenog 2021. do 07. siječnja 2022. godine. Lokacije su Gajeva ulica, Bogovićeva ulica, Trg Bana Josipa Jelačića, ulica Augusta Cesarca – Europski trg te Strossmayerovo šetalište. Najskuplji najam plaćat će oni koji žele imati kućice na Trgu Bana Josipa Jelačića i u Gajevoj ulici.

Ponude se moraju dostaviti do 18.10. u pisanome obliku Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Sektoru za komunalne poslove i javne površine; Odsjeku za korištenje i zakup javnih površina i reklame, u zatvorenoj omotnici.

Javni Natječaj Za Lokacije … by Andrej Dimitrijević

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više