Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Tomašević nakon izborne skupštine Možemo: ‘Sposobni smo parirati Plenkoviću, promijenit ćemo državu'

U televizijskmo nastupu istaknuo je kako Možemo! u Zagrebu nema nijednu aferu

24.05.2022., Zagreb - U Ziceru na Zagrebackom velesajmu odrzano je predstavljanje projekta - Digitalizacija sustava sakupljanja komunalnog otpada u Gradu Zagrebu i projekt nadzemnih bokseva za prikupljanje otpada. Tomislav Tomasevic.
   Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević gostovao je u Dnevniku televizije N1, u kojemu je komentirao izbornu skupštinu stranke Možemo! te aktualnu političku situaciju. Tomašević je danas, uz Sandru Benčić, izabran za koordinatora stranke koji će voditi Možemo! kroz izbornu 2024. godinu.

Ispričao je da u Možemo! vjeruju kakao mogu mijenjati državu koja je temeljena na socijalnoj pravdi, demokratičnosti i ravnopravnosti spolova. Vjeruje, dodao je, da će građani to prepoznati.

Govoreći o izborima kazao je: “Hoćemo li ići u predizborne koalicije odlučit će tijela stranke. Isto vrijedi i za postizborne koalicije. Ali jasno je da tu dolaze u obzir samo stranke od centra na lijevo”. Dodao je da je tu SDP svakako najozbiljniji ali da na koncu odlučuju tijela stranke.

‘Sposobni smo parirati Plenkoviću’

Govorio je i o suradnji s premijerom. “Mi političku situaciju gradimo postepeno. Možda idemo lagano, ali idemo daleko. Sposobni smo parirati Plenkoviću, u sinergiji s drugim progresivnim opcijama”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Dodao je: “Moramo surađivati i zbog EU fondova, to je valjda svima u interesu da se taj novac potroši. Mislim da smo do sada uspjeli korektno surađivati, a da postoje konflikti, naravno da postoje, pa i na primjeru poskupljenja vode. Nekoliko desetaka gradova je bez ikakve pompe diglo cijenu vode”.

Rekao je i da oni nemaju nijedne afere u Zagrebu. “Nitko nije uhićen, niti direktor, niti pročelnik, niti je itko pijan skrivio prometnu nesreću, je li ima punih torba s 50.000 eura koje je bivši gradonačelnik dobivao u Bijelom salonu do mog ureda”, rekao je.

Govorio i o obnovi: ‘Bit će bolje’

Govoreći o obnovi kazao je da surađuju s trećim ministrom po tom pitanju. Ipak, ocijenio je, ide na bolje. “Država se odlučila na samoobnovu koja se unaprijed plaća pa građani više nemaju tog rizika. Javne zgrade su naš problem, a privatne kuće državni”, kazao je.

Dodao je i: “Po pitanju javnih zgrada potrošio se ogroman novac. Problem je s konzervatorskim uvjetima jer se radi o strogom središtu grada. Samo javne žalbe traju preko šest mjeseci. Mi smo imali škole koje su u obnovi, a da nisu imale potrebnu dokumentaciju”.

Zaključio je: “Dobar dio ljudi iz hostela i kontejnera smo zbrinuli u stanove. To nije moja odgovornost, ali znam da ću kao gradonačelnik imati štete ako se stvari ne pomaknu, ali evo konačno se stvari pomiču i bit će bolje, sigurno”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više