Tomislav Tolušić povlači se iz politike

Nekad moćni HDZ-ovac koji je iz Vlade morao otići zbog Telegramovih otkrića, odradit će ovaj mandat u Saboru i to je to

ZADNJA IZMJENA: svi 7, 2020

Tomislav Tolušić, nekad moćni HDZ-ov političar koji je s mjesta ministra i potpredsjednika Vlade morao otići nakon što mu je Telegram razotkrio nekoliko afera, večeras je objavio da se povlači iz politike. Odradit će saborski mandat još ovih nekoliko mjeseci, a zatim odlazi i više se ne misli kandidirati. Bavit će se, kaže, zemljom i vinom.

Danas 41-godišnji pravnik iz Virovitice u HDZ se učlanio čim je postao punoljetan, a na nacionalnu scenu došao je s mjesta župana, 2016. godine, kada ga je Karamarkov HDZ odabrao za ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U Vladi Andreja Plenkovića bio je ministar poljoprivrede a, nakon odlaska Martine Dalić, i potpredsjednik. Na posljednjim stranačkim izborima stao je uz gubitnike Miru Kovača, Ivana Penavu i Milijana Brkića.

Njegov status kojim je objavio finalni odlazak prenosimo u cijelosti:

Dragi moji, odoh i ja u samoizolaciju. Ali onu političku. Povlačim se sa svih političkih funkcija. Odradit ću do kraja ovaj mandat u Saboru i to je to od mene, što se politike tiče (osim članstva u mojoj i jedinoj političkoj stranci u kojoj ću ikad biti). Nadam se da sam ostavio nešto iza sebe, i u svom gradu, i u svojoj županiji, a nadam se barem nešto i na nacionalnoj razini.

Bilo je par ružnih ali još više lijepih trenutaka zadnjih 15-ak godina ali došlo je vrijeme da drugi preuzmu kormilo i pokušaju biti bolji i uspješniji od mene. Sve što sam do sada radio u životu, radio sam sa strašću. Ako nemate strasti u sebi, ako vam krv ne vrije dok nešto radite, ako vam srce ne kuca brže, onda se nemojte ni baviti tim poslom.

Strasti za politiku trenutačno više nemam i ne bi bilo korektno prema bilo kome tko mi je ikad u životu dao svoj glas na izborima, da sam tu samo zbog svoje koristi i da bih dobio plaću a ne bih dao 100% sebe zauzvrat. A i ostalo mi je još nešto ideala i stavova koje ne mislim pregaziti a to neće biti moguće ako ostanem u igri koja se zove politika. Tako da će show ići dalje bez mene.

Strasti imam i previše, da ne mislite da sam se smirio ili ne daj Bože, opametio. Ali za zemlju, lozu i vino. I moju Slavoniju. I za nešto što sam htio napraviti zajedno sa mojim Ocem ali ću, nažalost, to morati napraviti i ostvariti sam.

Vidimo se nekom drugom prilikom, nadam se vrlo skoro, kada ćete imati priliku vidjeti i okusiti što može slavonska zemlja i strast. I prstohvat hercegovačke tvrdoglavosti.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program