U neobično otvorenom komentaru, Glas Koncila piše kako Karamarko ‘mora priznati moralnu krivnju’

Prenosimo dijelove komentara Ivana Miklenića

ZADNJA IZMJENA: lip 11, 2016
Foto: PIXSELL

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić, u komentaru objavljenom u novom broju, otvoreno je napao Tomislava Karamarka i vrh HDZ-a. “Najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postala je najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj”, stoji u tekstu.

“Vrh stranke stavio se u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države.

Javni i vlastiti interesi

Kad je u javnosti zaživjela afera ‘konzultantica’, kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu”.

Autor je u nastavku naglasio razliku između Bože Petrova i Tomislava Karamarka, kakvom je vidi: “Jedan je potpredsjednik javno pristao odstupiti u interesu Hrvatske, a drugi ne samo da na to nije pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade”.

“Javno očitovanje obojice potpredsjednika”, smatra autor, “više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program