Tri djevojčice nestale su iz vrtića na Svetom Duhu, sat vremena nije se znalo gdje su. Roditeljima nitko nije javio

Djevojčice su šetale po kvartu, slučajno ih je iz auta vidio prijatelj iz vrtića koji je bio s tatom

ZADNJA IZMJENA: sij 29, 2020
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Prošlog tjedna, u utorak 21. siječnja, tri djevojčice nestale su iz zagrebačkog vrtića Šumska jagoda koji se nalazi na adresi Sveti Duh 75, piše Večernji list. Punih sat vremena tete ni ostali zaposlenici vrtića nisu znali gdje su djevojčice. Nisu, kako piše Večernji, ni roditeljima javili da su im djeca nestala. Djevojčice su odšetale oko 15.30 sati kada su nakon popodnevnog spavanja sva djeca izašla van.

Curice su, kako piše Večernji, produžile prema obližnjem parku. Kako je kasnije rekonstruirano, neko vrijeme bile su u parku, a onda su pješice, navodno preko križanja i ceste, produžile do Bijenika. U međuvremenu su zastale kod jedne klupice da se odmore i nastavile do Bijenika 10. Na povratku su prošle kraj vrtića Krčelićevom ulicom i produžile prema Črnomercu.

Tete u panici, roditelji neobaviješteni

Kako piše Večernji, tete u vrtiću bile su van sebe, no roditeljima i dalje nitko ništa nije javio. Mame prve dvije djevojčice stigle su u vrtić oko 16.30 sati i tek tada saznale da su njihova djeca nestala. Uslijedila je potraga u vrtiću i dvorištu vrtića, no policija izgleda nije pozvana. Srećom, uskoro se javila susjeda jedne od mama i javila da je djevojčica doma.

Naime, dok su u vrtiću paničarili djevojčice je iz automobila prepoznao njihov prijatelj iz susjedne vrtićke skupine. Njegov tata ih je pitao kuda su krenule, a one su mu rekle da ih mame čekaju kod Konzuma na Črnomercu. Naravno, tata dječaka ih je otpratio do tamo, a kada je vidio da mama nema pitao ih je gdje žive. Djevojčice su, srećom, znale svoje adrese i čovjek ih je odveo doma. Ipak, nikog od odraslih nije bilo doma, no naišla je susjeda koja poznaje jednu od djevojčica te je nazvala njezinu majku.

‘Uočen je propust’

Kada je sirotoj ženi javljeno da joj je dijete na sigurnom, a s njome i druge dvije djevojčice, one su vraćene u vrtić. Tamo je, pak, odmah održan razgovor između odgajatelja, psihologa, djece i roditelja, kojima je vrtić pismenim putem izrazio žaljenje zbog incidenta.

“Evaluacijom postupaka i metoda djelovanja uočen je propust vezan za sigurnost djece u području odgojno obrazovnog rada”, stoji u dopisu iz vrtića. Također, rečeno je kako će povećati kontrolu provedbe Programa mjera povećanja sigurnosti.

Telegram se obratio vrtiću za komentar i kako bismo saznali koje su dobi djevojčice, ali nitko nije bio dostupan za razgovor. Odgovor smo potražili i pismenim putem te ćemo ga objaviti kada stigne.

Željka Orešković
Telegram autor
1140 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program