Tri godine nakon prvih tekstova o Kuščevićevoj čudnoj imovini, Povjerenstvo je sada utvrdilo nesklad

Toliko dugo mediji pišu o najbogatijem ministru

ZADNJA IZMJENA: srp 11, 2019

Tri godine nakon ulaska Lovre Kuščevića u Vladu, onu Tima Oreškovića iz 2016. godine, u kojoj je bio ministar graditeljstva, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je „nesklad između imovine koju je dužnosnik prijavio u podnesenim imovinskim karticama i stanja imovine koje je Povjerenstvo utvrdilo u postupku redovite provjere”, objavljeno je danas.

Kuščević je u međuvremenu preživio pad Oreškovićeve Vlade, postao ministar u Plenkovićevoj, te promijenio resor i postao ministar uprave. Kroz sve te političke uspjehe novinari su kopali po njegovoj imovini, donosili popise svega što posjeduje, te više puta pisali o tome kako je Kuščević najbogatiji ministar. I sve to prije otkrića niza njegovih afera s nekretninama na Braču.

Ima 15 dana da se očituje

No, Povjerenstvo je danas, tri godine kasnije, Kuščeviću poslalo zaključak kojim ga pozivaju da se izjasni o navedenom „neskladu”. Kako stoji u njihovom priopćenju, rok za očitovanje je 15 dana od dana dostave zaključka Kuščeviću.

Nakon što zaprimi njegovo očitovanje, Povjerenstvo će odlučivati o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv Lovre Kuščevića. U slučaju da se bivši ministar ne očituje u roku od 15 dana, Zakonom o sprečavanju sukoba interesa predviđeno je da se postupak protiv njega pokrene automatski.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2297 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program