Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Tri njemačka željezničara pod istragom zbog nesreće u kojoj je poginulo pet ljudi

Tragedija se dogodila u petak, kada je vlak ubrzo nakon polaska iz Garmisch-Partenkirchena iskočio iz tračnica

Police and workers are seen near an overturned railway carriage during salvage work at the site of a train derailment near Burgrain, north of Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on June 4, 2022, a day after the accident. - The death toll from the German train derailment near a Bavarian Alpine resort climbed to five on June 4 as a further body was recovered from the wreckage, police said. Investigators were combing the overturned carriages for victims and clues as to the cause of the accident on June 3 near Garmisch-Partenkirchen, a region gearing up to host the G7 summit in late June. (Photo by KERSTIN JOENSSON / AFP)
FOTO: AFP

Ured muenchenskog tužitelja otvorio je istragu protiv trojice zaposlenika Deutsche Bahna za ubojstvo iz nehaja nakon željezničke nesreće u kojoj je poginulo pet osoba, uključujući dvoje ukrajinskih izbjeglica. Optuženi su zaposlenici Deutsche Bahna, njemačke željezničke kompanije, kazala je glasnogovornica ureda tužitelja za dpa u utorak.

Regionalni vlak iz alpskog turističkog mjesta Garmisch-Partenkirchen za Muenchen iskočio je iz tračnica ubrzo nakon polaska u petak poslijepodne. Poginule su četiri žene, među njima i dvije majke iz Ukrajine koje su s djecom pobjegle od agresije, kao i 14-godišnjak iz regije.

40-ak ozlijeđenih

Oko 40 osoba je ozlijeđeno, a jedna žena je još uvijek u kritičnom stanju. Provodi se istraga o uzroku nesreće, a u njoj sudjeluje i Savezni ured za istragu željezničkih nesreća.

Deutsche Bahn je poručio da za sada ne može komentirati slučaj zbog istraga koje su u tijeku. “Naravno, činimo sve što možemo da podržimo istražna tijela u razjašnjavanju uzroka nesreće”, rekao je glasnogovornik te kompanije u utorak.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više