Trojica Plenkovićevih ministara zalazila su u famozni klub uhićenog šefa Janafa, jedan mu je rođak

Doznalo se da su osim Tomislava Ćorića i Oleg Butković te Josip Aladrović odlazili u 'Klub'

ZADNJA IZMJENA: ruj 24, 2020
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Portal Index objavio je kako su najmanje tri ministra posjećivala privatni ‘Klub’ predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici 9 u Zagrebu. Kovačević je prošli tjedan uhićen u velikoj antikorupcijskoj akciji.

Što su ministri radili u ‘Klubu’?

Prema pisanju Indexa u njegov ‘Klub’ dolazili su ministar Oleg Butković, koji je tamo navodno kartao belu, Josip Aladrović, koji je s Kovačevićem u rodbinskim odnosima, te Tomislav Ćorić, koji je to već sam ranije potvrdio.

“Butković je spomenuti prostor u Slovenskoj ulici posjetio tek dvaput; jednom u lipnju i drugi put u kolovozu ove godine”, stoji u službenom odgovoru što ga je Index dobio iz Butkovićeva Ministarstva. Pojasnili su kako su to bili jedini Butkovićevi posjeti ‘Klubu’, te jedina dva kontakta ministra sa šefom Janafa.

Jesu li na ulazu ostavljali mobitele?

Aladrović je u ‘Klub’ dolazio češće, no s obzirom na rodbinske veze s Kovačevićem to i nije posebno iznenađenje. Otac Dragana Kovačevića i baka Josipa Aladrovića su brat i sestra.

“U javnosti je poznata činjenica da je ministar Aladrović u rodbinskim vezama s gospodinom Kovačevićem, odnosno da su njegova baka i otac gospodina Kovačevića u bliskom srodstvu (sestra i brat). Ministar Aladrović i gospodin Kovačević poznaju se čitav život te su se znali susretati i u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu”, potvrdili su iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ministar Ćorić već je ranije potvrdio da je dolazio kod Kovačevića budući da je Janaf tvrtka iz njegovog sektora. Nije međutim želio potvrditi je li točno da se na ulazu u ‘Klub’ moralo ostavljati mobitele. To mjesto je, inače, tijekom lockdowna bilo dosta popularno jer je bilo jedini prostor u centru Zagreba koji nije bio zatvoren. I konobari su navodno posluživali pića, te se moglo u miru razgovarati.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program