Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Trump gubi živce i najavljuje brzo ukidanje restrikcija po Americi, 'bez obzira što doktori kažu'

Američki predsjednik najavljuje vrlo skoro ukidanje

FOTO: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Američki predsjednik Donald Trump kasno sinoć izjavio je da Amerika neće dugo pod mjerama restrikcije radi koronavirusa. “Ako pitate doktore, oni će vam reći da trebamo ostati zatvoreno. Ajmo zatvoriti cijeli svijet. Ali Amerika nije izgrađena za zatvaranje”, kazao je Trump.

Dodao je kako će Amerika uskoro biti otvorena za poslovanje, jer pandemija ne smije uništiti američku ekonomiju. “Mislim da ćemo otvoriti vrlo brzo”, kazao je. Broj zaraženih u Sjedinjenim državama trenutno je 46 tisuća, s 582 preminula.

Najgore stanje je u New Yorku

Oba broja ubrzano rastu, posebno jer je Amerika konačno počela testirati više ljudi. Dosad je testirano 288 tisuća ljudi, dok ih je prvih dana epidemije testirano bilo svega nekoliko stotina. Najgore je u New Yorku, čije se bolnice sve teže nose sa oboljelima.

Trumpovi komentari reflektiraju nedoumice i rasprave unutar američke administracije. S jedne strane, čelni ljudi zdravstvenog sustava zagovaraju oštrije mjere i karantenu, a dužnosnici zaduženi za gospodarstvo traže što brži povratak u normalu. Na početku krize Trump je tvrdio kako je riječ o političkoj podvali, a dok je Amerika imala 15 zaraženih, tvrdio je kako će ih uskoro biti nula.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više