Trump je ponovno tvitao o Švedskoj i, na opće iznenađenje, opet se nije proslavio

U cijelu priču na Twitteru uključio se i bivši švedski premijer Bildt

ZADNJA IZMJENA: velj 20, 2017
Foto: AFP

Bivši švedski premijer Carl Bildt osudio je komentare američkog predsjednika Donalda Trumpa o imigracijskoj politici svoje zemlje te naglasio kako je dvostruko više ubijenih bilo prošle godine u Orlandu nego u cijeloj Švedskoj.

“Prošle godine bilo je 50 posto više ubojstava samo u Orlandu u Floridi, gjde je Trump govorio, nego u cijeloj Švedskoj. Loše”, napisao je Bildt na svom Twitteru.

Izjava koja je iznenadila javnost

Gospodin Trump je svojom izjavom tijekom vikenda izazvao negodovanje i zbunjenost kada je tijekom mitinga na Floridi gdje je aludirao na nepostojeći napad u Švedskoj. “Pogledajte što se događa u Njemačkoj. Pogledajte što se sinoć dogodilo u Švedskoj. Da, Švedskoj. Biste li vjerovali? Primili su velik broj izbjeglica i sad imaju probleme koje nisu mogli zamisliti. Pogledajte što se događa u Bruxellessu. U Parizu i u Nici”, rekao je Trump u subotu.

Nakon toga je u nedjelju na Twitteru napisao kako se njegova izjava o tome što se dogodilo u Švedskoj odnosila na izvješće objavljeno na mreži FoxNewsa. Američki predsjednik danas je pak, opet imao komentar o istoj temi. “Dajte publici odmor – Fake news mediji pokušavaju reći da imigracija velikih razmjera u Švedskoj funkcionira prekrasno. NE!”, napisao je danas Trump.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program