Trump na Twitteru najavljuje da će prije sljedećih izbora objaviti svoje financije

Trump kaže da je Mueller prošao kroz njegove financije i nije pronašao ništa sporno

ZADNJA IZMJENA: stu 21, 2019
Foto: AFP

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u četvrtak kako će objaviti stanje svojih financija prije nego što uđe u predsjedničku utrku 2020. godine. “Ja sam čist i kada nešto prije izbora budem u javnost dao svoje financijske podatke, oni će pokazati samo jednu stvar – da sam mnogo bogatiji nego što ljude uopće misle. I to je dobra stvar”, napisao je Trump na Twitteru ne navodeći detalje vezane uz tvrdnju o svome bogatstvu.

Američki predsjednik suočava se s optužbama i političkim zahtjevima da objavi informacije o svom povratu poreza i druge slične financijske informacije. Po Trumpovim riječima, dvogodišnja istraga posebnog savjetnika Roberta Muellera o ruskom miješanju u američke izbore, koja je nedavno dovela i do osude Trumpova bivšeg savjetnika Rogera Stonea, pokazala je da su financije u redu.

Trump misli da je provjera njegovih financija ilegalna

Mueller je “prošao kroz sve moje financije, moje poreze, i nije našao ništa. Sad se nastavlja lov na vještice s lokalnim demokratskim tužiteljima u New Yorku koji prolaze kroz svaki financijski ugovor koji sam ikada sklopio. To se nije dogodilo niti jednom predsjedniku prije mene. To što rade nije legalno”, napisao je Trump.

Trump, vlasnik međunarodnog lanca hotela i bivša TV zvijezda reality showa, prvi je predsjednički kandidat jedne velike stranke od Geralda Forda 1976. koji nije objavio iznose svog povrata poreza.

Računovostvo mora predati osam godina zapisa povrata poreza

Prošlog je tjedna savezni sudac razriješio njujorškog glavnog tužitelja i poreznog povjerenika kao branitelje u Trumpovoj tužbi kojom se traži blokiranje kongresnog odbora u traženju njegovog povrata poreza u državi New York.

U međuvremenu je prizivni sud u New Yorku odlučio da Trumpova dugogodišnja računovodstvena tvrtka mora predati njujorškim tužiteljima podatke za osam godina povrata poreza.

Ivan Luzar
Telegram autor
1783 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program