Trump napustio presicu zbog pucnjave pred Bijelom kućom. CNN piše da je nenaoružani čovjek nasrnuo na Tajnu službu

'Prišao je službeniku i rekao mu da ima oružje. Okrenuo se, agresivno počeo trčati prema službeniku i izvukao predmet'

ZADNJA IZMJENA: kol 11, 2020
Foto: AFP

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je iznenada izveden iz prostorije u Bijeloj kući gdje se održavala konferencija za medije, a zbog pucnjave koja se dogodila izvan ograde predsjedničkog kompleksa.

Trump se nakon nekoliko minuta vratio u sobu s novinarima i rekao da su policajci ustrijelili osobu, po njegovim saznanjima naoružanu, koja je prevezena u bolnicu. Kako je izvijestio Trump, to je bila pucnjava izvan Bijele kuće, u kojoj nitko drugi nije ranjen.

Predsjednika sklonili u Ovalni ured

“Čini se da je sve pod kontrolom… No došlo je do stvarne pucnjave, a netko je odvezen u bolnicu. Ne znam u kakvoj je situaciji ta osoba”, izjavio je Trump i pohvalio reakciju tajne službe, koja bi kasnije trebala iznijeti više detalja o događaju.

Trumpu je tijekom konferencije za medije prišao pripadnik tajne službe, te ga uputio da izađu iz novinarske sobe. Trump je novinarima otkrio da je odveden u Ovalni ured, a nakon procjene agenata, nastavio je medijsko obraćanje.

Ipak nenaoružan?

CNN piše da je Tajna služba u priopćenju opisala kako se incident dogodio kada je jednom od njihovih službenika u blizini Bijele kuće prišao 51-godišnji muškarac, tvrdeći da ima oružje.

“Osumnjičeni je prišao službeniku i rekao mu da ima oružje. Osumnjičeni se tada okrenuo, agresivno počeo trčati prema službeniku i izvukao predmet iz odjeće”, stoji u priopćenju. “Zatim se sagnuo u položaj tipičan za pucanje iz oružja. Službenik Tajne službe je zapucao u osobu, pogodivši ga u torzo”, pišu dalje.

CNN neslužbeno doznaje od izvora iz policije da je ranjenik bio nenaoružan.

 

Više s weba
Ostanite uz telegramov program