Politika & Kriminal

Trump o knjizi u kojoj piše da je veličanstveni predsjednik: 'Kupite je da bude broj 1! Kakav pametan autor!'

Usput za knjigu novinara Boba Woodwarda, koja ga utapa, piše da je dosadna

WASHINGTON, DC - JANUARY 30:  U.S. President Donald J. Trump smiles during the State of the Union address in the chamber of the U.S. House of Representatives January 30, 2018 in Washington, DC. This is the first State of the Union address given by U.S. President Donald Trump and his second joint-session address to Congress.  (Photo by Win McNamee/Getty Images)
FOTO: Getty Images

U utorak, 22. rujna, službeno izlazi knjiga “Trumpovo stoljeće: kako je naš predsjednik promijenio tijek povijesti zauvijek”, autora Loua Dobbsa. Dobbs je televizijski komentator i voditelj emisije Lou Dobbs Tonight na Fox Business Networku, a američki predsjednik evidentno je njegov veliki fan.

Doduše, vjerojatno mu se puno više dopada naslov knjige koji ga hvali, pa od kada se probudio, Trump žica ljude na Twitteru da ju kupe. “Knjiga izlazi sutra. Odlična knjiga još boljeg autora. Neka Lou bude BROJ JEDAN! Mnogo je bolja nego dosadna Woodwardova knjiga koja nema novih informacija. Uz to, Lou je mnogo pametniji i oštriji od Boba. I to puno!”, napisao je predsjednik Trump.

Kritizirao je novu knjigu koja ga utapa

Knjiga za koju Trump piše da je dosadna, vjerojatno znate, zove se Bijes i napisao ju je legendarni novinar Bob Woodward. Knjiga koja utapa američkog predsjednika otkriva da je Trump svjesno i namjerno lagao Amerikancima da koronavirus nije opasan, ali razotkriva još neke senzacionalne detalje.

Kako je ekstenzivno pisao Telegramov dopisnik iz Amerike Đivo Đurović, Trump je Woodwardu u razgovorima slučajno otkrio kako je Amerika proizvela novo nuklearno oružje koje do sada nitko nije imao. Dakle, Trump je novinaru otkrio jednu od najvećih državnih tajni, za koju očito sada znaju i Kina i Rusija. Doduše, ako do sada nisu znale.

‘Gore i od Watergatea’

Inače, Woodward je uz Carla Bernsteina bio prvi novinar koji je pisao o provali u sjedište Demokratskog nacionalnog odbora u Washingtonu. Sjedište je bilo smješteno u kompleksu zgrada nazvanom Watergate po kojem je nazvan skandal koji je doveo do ostavke američkog predsjednika, republikanca Richarda Nixona.

Woodward piše u svojoj knjizi da ovo što je Trump napravio u pandemiji predstavlja najgoru “izdaju povjerenja građana”. Kolega s kojim se proslavio 1970-ih, Carl Bernstein, rekao je da je snimka Trumpa u razgovoru s Woodwardom “gora od bilo koje Nixonove snimke iz Watergatea”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu