Politika & Kriminal

Trump objavio da će mirno predati vlast. 'Ovo je kraj najboljeg prvog mandata u američkoj povijesti'

U priopćenju je svejedno poručio kako se ne slaže s rezultatima izbora

United States President Donald J. Trump holds a press briefing at the White House in Washington, DC.
President Trump holds a press briefing at the White House, Washington, District of Columbia, USA - 14 Aug 2020,Image: 552510850, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Američki predsjednik, Donald Trump, oglasio se priopćenjem u kojemu je komentirao potvrdu Joea Bidena za novog američkog predsjednika. Podsjetimo, Bidenova pobjeda je danas potvrđena u Kongresu glasovima elektora.

Trump je u svojem priopćenju jasno obznanio kako će napustiti ured 20. siječnja i predati vlast Joeu Bidenu.

Kaže da se ne slaže s rezultatima izbora

Prvo je svejedno poručio kako se ne slaže s rezultatima izbora. “Iako se uopće ne slažem s rezultatima izbora, i činjenice to potvrđuju, ipak će doći do urednog prijenosa vlasti 20. siječnja”, poručio je Trump, javlja CNN.

“Uvijek sam govorio da ću se nastaviti boriti kako bih osigurao da se samo legalni glasovi uvaže. Iako ovo predstavlja kraj najboljeg prvog mandata u predsjedničkoj povijesti, to je samo početak naše borbe da Ameriku ponovno napravimo velikom”, zaključio je Trump.

Još od izborne noći, Trump odbija priznati rezultate izbora. Iako sada kaže da će doći do mirnog i urednog prijenosa vlasti, svejedno i dalje osporava rezultate izbora, za koje tvrdi da su mu ukradeni i da ih je premoćno osvojio.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu