Politika & Kriminal

Trump tužio Twitter, Facebook i Google i njihove direktore

Tužbe u kojima traži i odštetu podnio je na federalnom sudu na Floridi. Tvrdi da žrtva cenzure

United States President Donald J. Trump departs the White House,, in Washington, DC. Trump has not conceded the 2020 Election to former Vice President Joe Biden and his administration has initiated a number of law suits challenging the voting results.
President Trump departs White House for his golf club in Virginia, Washington, District of Columbia, USA - 08 Nov 2020,Image: 568045345, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je da je podnio tužbe protiv Twittera, Facebooka i Googlea i njihovih direktora jer sputavaju objave konzervativnih stajališta. Trump je skupne tužbe, smatrajući da je žrtva cenzure, podnio na federalnom sudu na Floridi, tražeći odštetu.

Bivšem republikanskom predsjedniku ranije ove godine zabranjen je pristup društvenim mrežama jer je lažno tvrdio da je njegov izborni poraz rezultat prijevare, što je odbacilo nekoliko sudova, dužnosnika saveznih država, ali i članova njegove vlade.

Zabranjen mu je pristup Twitteru, na Facebooku je suspendiran najmanje do 2023., a na YouTubeu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od poticanja nasilja.

Kaže da pridonosi slobodi govora

Stotine Trumpovih pobornika 6. siječnja upali su na američki Kapitol u Washingtonu nakon što je Trump u svom žestokom govoru u blizini Bijele kuće ponovio svoje lažne tvrdnje o izbornoj prijevari, piše Reuters.

Trump je svoju tužbu prozvao „prekrasnim razvojem za slobodu govora“. Na konferenciji za medije iz svog golf kompleksa u Bedminsteru u saveznoj državi New Jersey, Trump je napao društvene mreže i demokrate koje optužuje za širenje dezinformacija.

„Želimo zaustavljanje brisanja sadržaja, ušutkivanja, stavljanja na crnu listu, protjerivanja i otkazivanja koje vam je poznato“, dodao je bivši američki predsjednik.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu