Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Trumpa su svi stisnuli zbog svirepe politike u kojoj migrantima otima djecu; sad kaže da će ju mijenjati

Najavio je uredu kojom će obustaviti razvdajanje djece od roditelja ilegalaca

US President Donald Trump speaks during a meeting with Republican members of Congress and Cabinet members in the Cabinet Room of the White House on June 20, 2018 in Washington, DC. At left is Senator Jim Inhofe, R-OK.
Trump said he would sign an executive order to keep migrant families together at the border with Mexico, amid an escalating uproar over the separation of children from their parents. / AFP PHOTO / Mandel Ngan
FOTO: AFP

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u srijedu da će uskoro potpisati izvršnu uredbu koja će omogućiti da se obitelji migranata koji su ilegalno prešli meksičko-američku granicu više ne razdvaja, nakon vala nezadovoljstva zbog razdvajanja obitelji i pritiska pod kojim se našla njegova administracija.

Otkad je početkom svibnja obznanio “nultu toleranciju” vlade na ilegalnu imigraciju, više od 2.300 djece i mladih migranata odvojeno je od svojih obitelji nakon njihova uhićenja na granici. Većina njih bježi pred sukobima u Srednjoj Americi.

“Želimo da obitelji budu zajedno”, rekao je Trump u Bijeloj kući. “Uskoro ću potpisati nešto”, dodao je, rekavši da se nada da će se nakon toga donijeti zakon.

Šef republikanaca najavio glasovanje o zakonu

Nešto ranije je vođa republikanaca u Zastupničkom domu, Paul Ryan najavio da će u četvrtak staviti na glasovanje zakon o rješavanju statusa tih mladih koji ne posjeduju osobne isprave.

Britanska premijerka Theresa May ocijenila je fotografije “djece zatvorene u nešto nalik na kaveze” “doista potresnima”.

Sjedinjene Države su lani sa 330.000 zahtjeva opet bile prva zemlja OECD-a (Organizacija za gospodarsku suradnju i za razvoj) po broju zahtjeva za azil, ispred Njemačke, priopćila je u srijedu ta organizacija.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više