Politika & Kriminal

Trumpov glavni državni odvjetnik potvrdio: nema dokaza o velikoj prevari na izborima

Američko ministarstvo pravosuđa nije pronašlo nikakve dokaze o ozbiljnoj prevari

US Attorney General Bill Barr speaks during a discussion with state attorneys general on protection from social media abuses in the Cabinet Room of the White House in Washington, DC on September 23, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
FOTO: AFP

Američko ministarstvo pravosuđa nije pronašlo nikakve dokaze o ozbiljnoj prevari na predsjedničkim izborima, unatoč takvim tvrdnjama dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, rekao je u utorak za agenciju AP državni odvjetnik William Barr.

“Do sada, nismo uočili prevaru u razmjerima da bi utjecala na drugačiji ishod izbora”, prenosi Reuters Barrovu izjavu za AP.

Barr je prošli mjesec rekao nadležnim tijelima da istraže vjerodostojnost optužbi o izbornoj prevari, ali ih je upozorio da izbjegavaju istrage “izmišljenih ili nategnutih tvrdnji”.

Trump gubi na sudu

Demokratski izabrani predsjednik Joe Biden pobijedio je Trumpa na izborima 3. studenoga dobivši 306 elektora dok ih je Trump dobio 232. Za Bidena je glasalo 6,32 milijuna ljudi više nego za Trumpa.

Unatoč tome, Trump je nastavio tvrditi da su izbori obilježeni raširenim prevarama, što su jedan za drugim odbacivali državni i savezni dužnosnici.

Trump je nastavio sa serijom pravnih tužbi u više država, iako nijedna od njih nije rezultirala nikakvim smislenim dobitkom za predsjednika. Većinu tužbi suci su odbacili i izrazili sumnju o tvrdnjama da su rezultati nezakoniti.

Nastavite čitati