Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Turska spasila 81 migranata koji su pokušali preći Egejsko more. Ponovno su optužili Grčku da prisilno vraća ljude

Turska je već optuživala grčku stranu za tzv. 'pushbackove'

This photo taken overnight on November 6, 2022 and obtained from Italian news agency Ansa, shows migrants disembarking from the rescue ship "Humanity 1" of German organisation SOS Humanity, in Catania, Sicily. - 144 rescued migrants out of 179 have been allowed to disembark to be medically examined in Catania from "Humanity 1", which has been waiting for a safe harbour for two weeks. (Photo by Orietta SCARDINO / ANSA / AFP) / Italy OUT
FOTO: AFP

Turska obalna straža izvijestila je u utorak da je spasila dvije grupe od ukupno 81 migranta koji su pokušavali prijeći Egejsko more u Grčku na čamcima na napuhavanje.

Skupina od 49 migranata pronađena je uz obalu regije Dikili, a još 32 osobe pronađene su sjeverno od Ayvacika, rekli su službenici turske obalne straže. Obje spasilačke operacije su izvršene u ponedjeljak. Nije rečeno koje su nacionalnosti migranti.

Obalna straža optužila je grčke službenike da su drugi brod nezakonito odgurali u turske teritorijalne vode. Turska je već optuživala grčku stranu za nezakonito prisilno vraćanje migranata, tzv. “pushbackove”. Turska je primila oko 3.7 milijuna izbjeglica koji su pobjegli od rata iz susjedne Sirije, uz stotine tisuća migranata iz drugih zemalja.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više