U Blatu je auto ubio curicu pa sad brzo postavljaju ležeće policajce. A prije pet godina su ih maknuli uz bizaran izgovor

Gradske vlasti su uklonile uspornike uz obrazloženje da 'štetno djeluju na objekte u neposrednoj blizini'

ZADNJA IZMJENA: svi 24, 2019
Foto: PIXSELL

Nakon što je sinoć u zagrebačkom Blatu 33-godišnjak automobilom naletio na sedmogodišnju djevojčicu na pješačkom prijelazu i usmrtio je, nadležne gradske službe danas su počele ponovno postavljati ležeće policajce uklonjene prije pet godina.

Uslijedilo je to nakon što su stanovnici tog naselja stručnjacima na Facebooku poručili da spale svoje diplome jer su, kako kažu, odlučili ukloniti ranije postavljene ležeće policajce s izgovorom da “štetno djeluju na objekte u neposrednoj blizini u smislu pucanja fasada i statičkog oštećenja objekata uslijed velikih vibracija i buke koju proizvode vozila prolazeći preko njih.”

‘Zar je dijete moralo stradati da učine nešto?’

Zar je dijete moralo stradati da bi se nešto poduzelo, pitaju se sada mještani Blata koji su najavili prosvjed na križanju Karlovačke s Kupinečkom ulicom. Za 24sata su ustvrdili kako se tim dijelom prometnice vozila kreću brzinom i većom od stotinu kilometara na sat. “Svi iz Blata na noge! Svatko neka zaustavi promet kod svog pješačkog prijelaza sve dok ne stave ležeće policajce. Voze kao manijaci! Ova cesta postala je kao pista”, poručila je mještanka Blata.

Naime, na Karlovačkoj cesti je prije bilo čak osam uspornika prometa, no oni su svi uklonjeni prije pet godina kada je rekonstruirana cesta. Nakon toga su se građani zalagali za njihovo vraćanje, no ništa nije po tom pitanju realizirano, piše Jutarnji.

Nesreća u kojoj je stradala djevojčica dogodila se baš na Karlovačkoj u četvrtak iza 21 sat kada je vozač BMW-a pod utjecajem alkohola naletio na djevojčicu koja je u pratnji oca prelazila zebru.

Shrvani otac opisao tragediju

“Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli, neće proći tako lako”, kroz suze danas govori otac poginule djevojčice za HRT opisujući kako se tragedija dogodila. “Ja sam stao na zebru i jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao: ‘Čekajte cure, vidite kako ovaj juri’. Stali smo i ja slušam nema nikoga, jer je zavoj, nepregledno je… po zvuku ne čujem nikoga i velim: ‘Možemo’. Moja kći je krenula i on je dojurio. Koja je to brzina bila, vidite da nema ni tragova kočenja, nema ničega…80, 90, 100”, govori shrvani otac.

OPET TRAGEDIJA DA BI SE NEŠTO PROMIJENILO

OPET TRAGEDIJA DA BI SE NEŠTO PROMIJENILOSedmogodišnju djevojčicu na zebri je pregazio vozač BMW-a pod utjecajem alkohola. Građani već mjesecima upozoravaju na divljanje. Pokrenuli su peticiju. U međuvremenu – ovaj je otac izgubio kćer. https://bit.ly/2JAZS9p

Gepostet von HRT Vijesti am Freitag, 24. Mai 2019

Nakon tragedije i MUP je upozorio kako je u Hrvatskoj unatrag 24 sata troje ljudi izgubilo život u prometnim nesrećama. Kako navode, nesreće su bile uzrokovane prevelikim brzinama, stoga mole vozače da prilagode brzinu i budu oprezni, posebice kod pješačkih prijalaza.

Zdravka Grund
Telegram autor
1886 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program