U Bruxellesu eksplodirala bomba, mediji javljaju da nema ozlijeđenih

Bomba je eksplodirala pred insittutom za kriminalistiku

ZADNJA IZMJENA: kol 29, 2016
Foto: AFP

Bomba je eksplodirala pred insittutom za kriminalistiku u sjevernom dijelu Bruxellesa u ponedjeljak no zgrada je bila prazna i nitko nije ozlijeđen, objavili su tamošnji mediji. Automobil se probio kroz prepreke oko tri ujutro i jedan ili više napadača detonirali su bombu u blizini laboratorija koji su se zapalili.

Forenzička ispitivanja kazenih predmeta

Belgijska državna televizija javila je kako nitko nije ozlijeđen te kako je šteta na zgradi značajna, javlja The Guardian. Policija je zatvorila cijelo područje. Institut se nalazi u kvartu Neder-Over-Hembeek, to je sjeverno predgrađe Bruxellesa. Cijeli institut povezan je s ministarstvom pravosuđa, u njemu se provode forenzička ispitivanja kaznenih predmeta.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/770132866403536898
Belgija je u visokom stanju prirpavnosti nakon napada u zračnoj luci i podzemnoj željeznici u Bruxellesu, u kojima je ubijno 32 ljudi.

Nekoliko dana prije briselskih napada uhićen je Salah Abdeslam, jedan on predvodnika napada u Parizu u studenom 2015. Uhićen je u Molenbeeku, predjelu Bruxelessa, nakon četiri mjeseca međunarodne potjere.

https://twitter.com/europe2424/status/770134852788248576

Valerija Bebek
Telegram autor
287 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program