U DORH je došao i gospodin koji je prijavio Brkića da prostitukama dojavljuje informacije iz istraga

Božo Barbarić dat će iskaz u sklopu interne istrage i nestanku spisa o curenju informacija

ZADNJA IZMJENA: lis 10, 2018
Foto: Profimedia, Stock Budget

Božo Barbarić, šef riječkog Policijskog nacionalnog za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) stigao je na ispitivanje u DORH u sklopu interne istrage o nestanku spisa o curenju informacija iz postupka protiv organizatora elitne prostitucije u ljeto 2011.

Barbarić je gospodin koji je sastavio dokument o kompromitaciji izvida u istrazi u kojem se spominje i Milijan Brkić. U svojim izvješćima detaljno je naveo što je policija poduzela na razotkrivanju krtice iz vlastitih redova te o tome izvijestio tadašnji vrh kriminalističke policije.

Osim toga, Barbarićevim inspektorima bio je povjeren i rad na rasvjetljavanju lanca prostitucije.

Svjedoci pred sucem nisu ponovili tvrdnje u Brkiću

Nakon što se posumnjalo, na osnovu iskaza svjedoka, da je Milijan Brkić, tadašnji zamjenik ravnatelja policije, bio osoba od koje su se proširile informacije o ovom kriminalističkom istraživanju te tajnom nadzoru osumnjičenih, Barbarić je o svemu tome obavijestio vrh MUP-a.

Ono što su njegovi inspektori doznali, prema tvrdnjama policije, bilo je proslijeđeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te su provedene i dodatne hitne istražne radnje, ispitivanje tih istih svjedoka koji su spominjali Brkića.

Međutim, kod suca istrage oni to nisu ponovili, a što se dalje događalo, do sada nije poznato.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2134 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program