Politika & Kriminal

Novi slučaj; u Dugom Selu otvorio centar za treniranje pa mu nakon 40 minuta upala policija, vlasnik nije uhićen

Tvrde da mogu mjere mogu poštivati puno bolje od trgovačkih centara, a ne smiju raditi

FOTO: screenshot RTL

U Dugom Selu Alen Preldžić je otvorio Kondicijski centar Spartak. Otvorenje je najavio još u nedjelju, a četrdesetak miniuta nakon otvaranja stigla je policija s pripadnicima Civilne zaštite. Upali su u centar i novinarima zabranili ulaz, javlja Index.

Nakon sat vremena iz centra je otišla inspekcija, Civilna zaštita i policija, a vlasnik nije uhićen, javlja RTL. U trenu kada je u centar ušla policija u njemu je bilo pet vježbačica i trenerica koje su došle podržati vlasnika.

“Udruga se bavi promocijom sporta, vježbanja, treninga i cijele te fitness industrije. Imamo i druge djelatnosti, potičemo djecu na sport, potičemo jačanje imuniteta”, rekao je Preldžić nakon otvaranja.

Podržava uhićenog vlasnika teretane

Objasnio je i kako su otvorili jer mjere jednostavno nisu jednake za sve. “Tu je šest osoba na 200 kvadrata, a u trgovačkim centrima je jedna osoba na drugoj. Tu svatko ima 15 kvadrata za sebe. Više mi možemo paziti na mjere nego drugi. Nosimo maske, dezinficijens na recepciji, ne može ući nitko tko nije registriran”, dodao je Preldžić.

Usput je naglasio i kako oni u centru nisu imali nijednog zaraženog. “U potpunosti se možemo držati mjera, ne može nam nitko s ceste banuti”, rekao je pa podržao vlasnika teretane koji je uhićen:

“Danas dajemo podršku Andriji Klariću, ovo jutros što se dogodilo, to je neviđeno, da se nekome brani trening. Što će sad sudac odrediti? Kazna? Za što? Za treniranje. Pa što nam treba, dozvola za treniranje, hodanje, trčanje?”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu