Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U Georgiji doveli do apsurda dokazivanje da je fetus ljudsko biće. Sad će priznavati fetuse kao poreznu olakšicu

Potrebno je samo da se detektiraju otkucaji srca

FOTO: Screenshot YouTube

Američka savezna država Georgia je odlučila da osobe koje plaćaju porez odsada mogu na popis onih koje uzdržavaju navesti embrije. Ta država je danas objavila da će “svako nerođeno dijete s otkucajima srca priznavati izuzećem poreza na dohodak.”

Do ove objave dolazi nakon odluke koja je donesena 24. lipnja a kojom je poništena presuda Roe v. Wade kojom je 1973. pobačaj legaliziran u cijeloj zemlji. Vrhovni sud je u lipnju odlučio da pojedine savezne države mogu ograničiti ili zabraniti pobačaj.

Guardian piše kako su američki dužnosnici objavili da osobe koje traže povrat poreza u Georgiji od 20. lipnja nadalje mogu tražiti odbitak do 3000 dolara za bilo koji fetus kojemu se mogu očitati otkucaji srca. U izjavi stoji i da se otkucaji srca mogu očitati već od šestog tjedna trudnoće, prije nego velik broj žena uopće sazna da su trudne.

Što sve moraju priložiti?

Osobe koje traže povrat poreza moraju priložiti relevantne medicinske dokumente ako to od njih zatraže nadležni. Pravni stručnjaci i osobe koje zagovaraju pobačaj su ovu odluku dočekali u nevjerici i sa skepsom.

Anthony Michael Kreis, profesor prava na Državnom sveučilištu Georgije je tvitao kako neke trudnoće kod kojih se u šestom tjednu očita otkucaj srca mogu završiti prirodnim pobačajem. To bi pak značilo da će država dijeliti novac za trudnoće koje nikada neće dočekati kraj termina i porod.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više