Politika & Kriminal

U Glinu i Majske Poljane stižu Beograđani, obnovit će 34 kuće oštećene u potresu

Obnovljene će biti one kuće koje su potpuno srušene, dok će nekima biti obnovljen samo krov

30.12.2020., Glina -Posljedice jucerasnjeg potresa u Glini. Snazan potres pogodio je jucer Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio 3 kilometra od Petrinje.: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Beogradske građevinske tvrtke obnovit će u Glini 34 kuće oštećene u prošlogodišnjem potresu, priopćio je u petak zamjenik gradonačelnika srbijanske prijestolnice Goran Vesić, ugostivši u gradskoj upravi zamjenicu gradonačelnika Gline Branku Bakšić Mitić te sedamnaestero djece iz te banijske općine.

“Grad Beograd je donio odluku da obnovi 34 kuće na teritoriju Gline, a najviše obnovljenih bit će u Majskim Poljanama. Naši inženjeri iz Uprave za građevinsko zemljište su bili na terenu i snimili situaciju na temelju čega ćemo vrlo brzo imati informaciju koliko će novca biti potrebno za obnovu tih kuća”, rekao je Vesić.

Branka Bakšić Mitić izjavila je da će biti obnovljene one kuće koje su potpuno srušene, dok će nekima biti obnovljen samo krov. Bakšić Mitić je zahvalila Gradu Beogradu jer je izabrao Glinu i Majske Poljane koji su najviše stradali u potresu.

Djeca iz Gline od Beograda dobile tablete

Vesić je podsjetio da je Grad Beograd već 31. prosinca prošle godine uplatio 100.000 eura Srpskoj pravoslavnoj crkvi, od kojih su kupovani mobilni kontejneri, a potom je posredstvom tvrtki osigurano dodatnih 100.000 eura.

Prigodom današnjeg susreta djeca iz Gline su od gradske uprave Beograda dobila na poklon tablete kako bi lakše svladavali lekcije u školi, priopćio je Beoinfo.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu