Politika & Kriminal

U Glinu stiglo 20 mobilnih kućica, donirale su ih tvrtke. Ministrica Brnjac posve ozbiljno: 'Sve smo osigurali'

Pred novinare su odmah stali ministrica turizma Nikolina Brnjac i ministar branitelja Tomo Medved

Na područje Gline jutros je stiglo 20 mobilnih kućica koje su donirale hrvatske i slovenske tvrtke. Pred novinare su odmah stali ministrica turizma Nikolina Brnjac i ministar branitelja Tomo Medved. Brnjac kaže da je to zasluga njezinog sektora.

“Skupili smo 84 mobilne kućice, danas već u pogon ide njih 20. To je uz pomoć turističkog sektora. Možemo biti zadovoljni, imaju struju i sanitarni čvor. Dogovarat ćemo s lokalnim stožerima gdje će se smjestiti kućice. Sve smo osigurali, i prijevoz”, rekla je Brnjac.

Idu po ostatak

Kako kaže, prvih 20-ak mobilnih kućica stiglo je na područje Gline, šleperi, njih 15-ak, vraćaju se po ostatatak. Ne očekuje se da će danas na Banovini biti sve prikupljene kućice, njih 84, jer svaki šleper može voziti po dvije.

“Očekujemo ih sve tijekom idućih nekoliko dana. I 11 kamp kućica koje također stižu”, rekla je pa zahvalila ugositeljima. “Zahvalila bih našim ugostiteljima koji su došli odmah nakon potresa, izmjenjuju se stalno i pomažu. Zahvaljujem cijelom sektoru”, rekla je.

Ne znaju koliko je nezbrinutih obitelji

Nakon nje govorio je Medved. Na pitanje zna li se koliko kućica treba i koliko ljudi još uvijek nije zbrinuto, odgovara: “Teško je sada reći koliko je kuća neupotrebljivo. Zasad znamo da ima preko 3500 oštećenih kuća ovdje, na području Gline potpuno uništenih je 50. U okolici je 200 obitelji koje treba zbrinuti”, rekao je.

Inače, mobilne kućice donirale su sljedeće tvrtke: Plava Laguna iz Umaga, Jadranka kampovi Lošinj, Arena Hospitality Group iz Pule, Maistra iz Rovinja, Valamar, Kamp Monperin iz Bala, Turisthotel iz Zadra, tvrtka Adria iz Slovenije, Laguna Novigrad, Karisma Hotels Adriatic, hoteli Živogošće, tvrtka Crippa iz Višnjana, tvrtka CR Abitare iz Labina, Nord mobil iz Samobora i tvrtka Solaris iz Šibenika, priopćeno je iz Ministarstva turizma i sporta.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu