Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Gospićki DORH i dalje tvrdi da je sasvim OK što za manijaka koji je pokušao ubiti ženu nisu tražili istražni zatvor

Ipak, karlovačka županijska državna odvjetnica zatražila je hitan nadzor

FOTO: Nikola Mraović / GS Press

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću tvrdi da nije bilo propusta u njihovom postupanju prema 36-godišnjaku koji je jučer izbo svoju 27-godišnju suprugu i njezinog 21-godišnjeg prijatelja. No, njima nadređeno Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu još uvijek provodi nadzor. Rezultati se očekuju sutra ujutro.

Osumnjičeni 36-godišnjak u ponedjeljak navečer napao je suprugu i njezinog prijatelja iako je imao zabranu približavanja, te obvezu da napusti dom u kojem je svojoj supruzi i ranije prijetio. Zbog prijetnji je već vođen jedan sudski postupak protiv njega, a prošli tjedan ponovno je ženi prijetio ubojstvom, te je držao zatočenu u kući gotovo dva sata. Na kraju ju je pokušao ubiti.

Kronologija ozbiljnog nasilja

Iako ga je policija zbog teških kaznenih djela koja je počinio prošli tjedan i uhitila te mu odredila pritvor, odlukom Općinskog državnog odvjetništva pušten je da se brani sa slobode, odnosno uz mjere opreza.

Danas je Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću priopćilo da je upravo zbog tog ranijeg sudskog postupka, te činjenice da je ponovno prijetio supruzi, prošli tjedan ocijenilo “kako postoji zakonski razlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela”. Ipak, na kraju su zaključili da se “ta opasnost može otkloniti primjenom mjera opreza”.

“Iz tog razloga okrivljeniku su rješenjem ovog državnog odvjetništva naložene mjere opreza i to zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manjoj od 50 metara, te mjera udaljenja iz doma”, objasnili su, te dodali: “U konkretnom slučaju u postupanju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću nije učinjen propust obzirom da su okrivljeniku u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku izrečene mjere opreza koje su u trenutnim okolnostima ocijenjene adekvatnima”.

Zbog ove odluke hitan nadzor

Drugim riječima, u gospićkom državnom odvjetništvu smatraju da je sve bilo OK i da to što nisu tražili istražni zatvor za pomahnitalog 36-godišnjaka nije bio propust.

Ipak, županijska državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović još je jutros potvrdila da je zatražila izvještaje iz Gospića.

“Izvješća u ovom kaznenom predmetu tijekom dana smo zaprimili i nadzor je još uvijek u tijeku. Očekujem da ćemo rezultate imati uskoro i da ćemo ih sutra ujutro moći objaviti”, rekla nam je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više