Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U HEP-u su trojicu radnika uhvatili pijane na poslu. Dobit će opomene pred otkaz

Rukovoditelj proizvodnje, strojar i vatrogasac napuhali su od 1,17 do 1,83 promila

16.12.2016., Zagreb - Zgrada HEP-a u Vukovarskoj ulici. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Društvenim mrežama kruži fotografija zapisnika o alkotestiranju koje je u utorak u 13 sati provedeno u HEP-u, a za koji je ova državna firma potvrdila da je autentičan. Grupnom testiranju podvrgnuta su četvorica radnika, a tablica u zapisniku pokazuje da su trojica od njih bila prilično alkoholizirana. Najpijaniji je bio rukovatelj u Službi za proizvodnju po imenu Đuro (prezimena radnika su zamućena), koji je u krvi imao 1,83 promila alkohola.

Malo manje napuhao je HEP-ov strojar, koji je u krvi imao 1,34 promila alkohola. Među pijanim HEP-ovcima našao se i vatrogasac, koji je napuhao 1,17 promila. Pijan na radnom mjestu nije bio samo četvrti testirani radnik, strojar, koji u organizmu uopće nije imao tragova alkohola.

Opomene pred otkaz

Dakle, javili smo se HEP-u i pitali ih je li fotografija koja kruži društvenim mrežama autentična, što su nam potvrdili. U odgovoru koji smo danas primili iz HEP-a tvrdi se da je testiranje provedeno nakon što je stručnjak zaštite na radu u rutinskom obilasku postrojenja posumnjao da su neki radnici pijani. To se dogodilo u izdvojenom djelu postrojenja TE-TO Zagreb, termoelektrane u istočnom dijelu grada.

„Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) će sukladno Zakonu o radu izdati opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika”, navode iz HEP-a. Dodaju da do sada nije zabilježen nijedan ovakav slučaj, te napominju da HEP ima nultu toleranciju na ovakve prekršaje.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više