Politika & Kriminal

U Holdingu imenovani novi šefovi Čistoće, Vodoopskrbe, Gradske plinare i GSKG-a

Riječ je o četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane Zagreba

U upravi Zagrebačkog holdinga danas su imenovani voditelji podružnica i direktora povezanih trgovačkih društava. Na čelo Čistoće imenovan je Davor Vić, Gradsku plinaru Zagreb – opskrba d.o.o. vodit će Jeronim Tomas, Davor Poljak imenovan je na čelo Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o., a Marko Šarić bit će direktor Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva d.o.o.

Iz Holdinga su priopćili kako je Davor Vić prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom. Ističu kako je u njegovom tamošnjem mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada, kao i objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Vić je po obrazovanju diplomirani inženjer građevine.

Iz Fortenove u Plinaru

Jeronim Tomas, koji preuzima Gradsku plinaru, magistar je ekonomije s više od 20 godina na rukovodećim pozicijama, javljaju iz Holdinga. U Gradsku plinaru dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa.

Davor Poljak koji dolazi na čelo Vodoopskrbe i odvodnje, u tom je trgovačkom društvu od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godjne. Od 2014. godine zaposlen je na mjestu voditelja projekata. Diplomirani je inženjer strojarstva. “Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki”, javljaju iz Holdinga.

GSKG preuzeo Šarić, tamo zaposlen od 2012.

Prije imenovanja na čelo GSKG-a, Marko Šarić je od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice. Prije toga, obavljao je dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine.

Iz Holdinga ističu kako je riječ o četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane i koje su, istodobno, suočene s najvećim izazovima. “Stoga je Uprava Zagrebačkog holdinga zadovoljna što se za te pozicije javio dovoljan broj kvalitetnih kandidata i kandidatkinja. Na preostalim
natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji”, zaključuju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu