Politika & Kriminal

U Istri su baš ljuti što su dospjeli u narančasto: 'Uzalud nam dobre brojke kad ovisimo o drugima'

Ponovo traže da se Istru gleda kao zasebnu cjelinu

13.05.2020., Pula - 
Konferencija za medije Stozera civilne zastite Istarske zupanije na temu koronavirusa (COVID-19).
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

U Istarskoj županiji ni danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je ispitano 215 briseva, izvijestio je u petak Stožer civilne zaštite koji negoduje jer je Istra, neovisno o povoljnoj epidemiološkoj situaciji, od jučer zajedno s ostatkom obale u narančastoj zoni.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 215 uzoraka briseva na covid-19 te nema novozaraženih osoba s našeg područja. U mjerama samoizolacije nalaze se 204 osobe, dok su u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju dvije osobe”, naveli su iz županijskog Stožera.

Kozlevac: Uzalud nam dobre brojke

“Uzalud što imamo dobre brojke kada ovisimo o drugima. Istra je odavno duboko u zelenoj zoni, no budući da se zemlja gleda po kriteriju četiriju statističkih regija, i mi smo od jučer kao i cijela hrvatska obala u narančastoj zoni. Nažalost, svi snosimo iste posljedice, i to je za nas neprihvatljivo”, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je kako nije u u redu da građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju. “Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija”, zaključio je Kozlevac.

Ponovio je kako se Istarsku županiju mora gledati kao zasebnu cjelinu jer “ima odlične pokazatelje, što je presudno za uspješnu turističku sezonu”. “Nažalost, očito ne ovisimo više sami o sebi”, poručio je Kozlevac.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu