Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal U Italiji je ovog ljeta rekordno vruće pa je papa Franjo zatvorenicima u Rimu poslao 15.000 sladoleda

Sladoledi su poslani u dva rimska zatvora

Pope Francis
Pope Francis general audience, Vatican City, Rome - 25 Apr 2018, Image: 369738185, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pierpaolo Scavuzzo/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Pierpaolo Scavuzzo/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tijekom jednog od najtoplijih ljeta u talijanskoj povijesti papa Franjo je zatvorenicima dvaju rimskih zatvora poslao 15.000 sladoleda, objavio je u utorak Vatikan. U priopćenju papina Ureda za dobrotvorne akcije stoji da su sladoledi poslani u dva zatvora, Reginu Coeli na rijeci Tiber u središtu grada i u moderni zatvor Rebibbia koji se nalazi u rimskome predgrađu.

U njegovo ime onamo ih je dostavio jedan od najmlađih papinih kardinala, 57-godišnji Poljak Konrad Krajewski, zadužen za pomoć siromašnima. Reuters podsjeća da je Krajewski od 2013. po Franjinu nalogu organizirao postavljanje punktova za liječničku pomoć i održavanje higijene za beskućnike nedaleko od Vatikana.

Medicinska pomoć Madagaskaru

Ured za dobrotvorne akcije je objavio i da je Vatikan tijekom ljeta stanovništvu Madagaskara poslao aparat za kompjutoriziranu tomografiju vrijedan 600.000 dolara, kao i 2,37 milijuna dolara pomoći za obnovu medicinskih ustanova u trima neimenovanim afričkim državama.

U cijeloj su Italiji temperature ovo ljeto bile neuobičajeno visoke. Na Siciliji je u kolovozu izmjereno čak 49 Celzijevih stupnjeva. Vjeruje se da je riječ o najvišoj ikada dosad evidentiranoj temperaturi u Europi.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više