Politika & Kriminal

U KB Dubrava od danas primaju i pacijente koji nisu oboljeli od covida-19, dosad ih je naručeno 300

Ravnatelj bolnice poručuje kako vjeruje da će početkom srpnja ponovno biti u punom pogonu

FOTO: n1 screenshot

Broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj i dalje pada, a od danas svoja vrata za sve pacijente otvara i Klinička bolnica Dubrava, javlja Hina. Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite od nedjelje, 6. lipnja, u Hrvatskoj je jučer zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zaključno sa subotom 5. lipnja utrošene su 1.902.092 doze cjepiva. Dosad je 1.337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze.

U KB Dubrava, najvećoj COVID bolnici u Hrvatskoj, trenutačno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. Ukupno je ondje 110 COVID bolesnika, od kojih su 23 na respiratoru. Bolnica Dubrava, nakon 217 dana, u ponedjeljak otvara vrata i za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom – radit će sve ambulante.

Početkom srpnja u punom pogonu

“Krećemo s polikliničkim i dijagnostičkim dijelom, i neinvazivnim. Međutim još uvijek je značajan broj teških covid pacijenata u jedinicama intenzivnog liječenja i mi ćemo postupno reaktivirati prijem na bolničke odjele, a reaktivacija hitne službe je zadnja faza”, rekao je dr. Ivica Lukšić, ravnatelj KB Dubrava.

Dodao je kako vjeruje da će sve te tri iduće faze biti gotove do konca mjeseca, “da ćemo koncem mjeseca ili početkom srpnja biti u punom pogonu”, naglasio je dr. Lukšić. U KB Dubrava već je naručeno oko 300 pacijenata, taj će broj svakim danom rasti, a svi pacijenti pri ulasku morat će proći trijažu.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu