Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal U Komoru stigli rezultati nadzora socijalnih radnika u Novoj Gradiški

IŠef Komore je kazao kako on osobno nije vidio nalaz te da ni ne može govoriti o njemu

FOTO: Screenshot/Nova Tv

Hrvatska komora socijalnih radnika zaprimila je danas izvješće svojih kolegica koje su bile u stručnom nadzoru u Centru u Novoj Gradiškoj, nakon slučaja preminule dvoipolgodišnje djevojčice Nikoli. Potvrdio je to za Novu TV predsjednik Komore Antun Ilijaš koji je kazao kako će sada “Povjerenstvo za stručni nadzor pregledati to izvješće odnosno vidjeti jesu li sve relevantne činjenice koje moraju biti ispitane od strane ljudi koji provode nadzor napravljene. ”

Povjerenstvo bi se, prema njegovim riječima, trebalo sastati najkasnije prekosutra, a potom dokumentaciju dostaviti u mjerodavno ministarstvo. Ilijaš je kazao kako on osobno nije vidio nalaz te da ni ne može govoriti o njemu, ali je dodao da se od njega može očekivati stručnost i detaljnost jer su u nadzoru bile socijalne radnice koje na tom području djeluju već 30 godina.

Dugotrajan proces?

Na pitanje je li cijeli proces trajao predugo, Ilijaš je odgovorio: “Ne bih rekao da to dugo traje. Traje iz objektivnih okolnosti. Kolegica nad kojom se to radilo je dan prije nego se dogodio taj događaj bila u samoizolaciji, a na sam dan joj je bio potvrđen COVID. Nije se mogao obaviti razgovor s njom. Mi kad radimo nadzor moramo obaviti razgovor”. Također je rekao kako su tijekom ovog nadzora njegove kolegice procjenjivale i dodatno dobivenu dokumentaciju.

Podsjetimo, dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške preminula je od posljedica obiteljskog zlostavljanja. Prije no što je vraćena u biološku obitelj, u kojoj je zlostavljanja, boravila je kod udomitelja. No, socijalni radnici donijeli su procjenu da nema prepreka za povratak roditeljima. Uoči tragedije primijećeno je da se s djetetom nešto događa pa se sada procjenjuje jesu li svi mogli svoj posao odraditi bolje kako se tragičan slučaj ne bi dogodio.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više