Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U Kutini privedena osoba kod koje je pronađeno oružje. Akcija je navodno povezana s Bezukom

Iz MUP-a će više o akciji reći na presici koju će održati tijekom poslijepodneva

12.10.2020., Kletiste - Napadac s Markova trga Danijel Bezuk zivio je s roditejima u obiteljskoj kuci u selu Kletiste nedaleko od Kutine.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na području Kutine danas je provedena policijska akcija povezana s Danijelom Bezukom, napadačem koji je u ponedjeljak na Markovom trgu ranio policajca, piše Večernji list. Neslužbeno se doznaje da je privedena najmanje jedna osoba kod koje je zaplijenjeno oružje.

Iz MUP-a nisu željeli dati više detalja o ovoj akciji, no za Telegram su rekli kako će oko 16 sati održati konferenciju za medije na kojoj će javnost biti obaviještena o pojedinostima.

Istražuje se odakle Bezuku oružje

Danijel Bezuk je napad na Trgu svetog Marka izveo naoružan automatskom puškom AK 74. Jednog policajca je ranio s četiri hitca, dok je drugoga zamalo promašio. Nekoliko metaka ispalio je i na zgrade na Markovom trgu, nakon čega je pušku odbacio i pobjegao.

Manje od pola sata nakon napada Bezuk je pištoljem počinio samoubojstvo. Još nije poznato gdje je nabavio oružje. Policija je nakon napada pretražila kuću Bezukovog oca Zdenka, bivšeg branitelja, u kojoj su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i više od tisuću komada municije. MUP je izvijestio da je Zdenko Bezuk oružje držao bez dozvole, zbog čega je protiv njega podignuta kaznena prijava.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu