Politika & Kriminal

U Kutini privedena osoba kod koje je pronađeno oružje. Akcija je navodno povezana s Bezukom

Iz MUP-a će više o akciji reći na presici koju će održati tijekom poslijepodneva

12.10.2020., Kletiste - Napadac s Markova trga Danijel Bezuk zivio je s roditejima u obiteljskoj kuci u selu Kletiste nedaleko od Kutine.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na području Kutine danas je provedena policijska akcija povezana s Danijelom Bezukom, napadačem koji je u ponedjeljak na Markovom trgu ranio policajca, piše Večernji list. Neslužbeno se doznaje da je privedena najmanje jedna osoba kod koje je zaplijenjeno oružje.

Iz MUP-a nisu željeli dati više detalja o ovoj akciji, no za Telegram su rekli kako će oko 16 sati održati konferenciju za medije na kojoj će javnost biti obaviještena o pojedinostima.

Istražuje se odakle Bezuku oružje

Danijel Bezuk je napad na Trgu svetog Marka izveo naoružan automatskom puškom AK 74. Jednog policajca je ranio s četiri hitca, dok je drugoga zamalo promašio. Nekoliko metaka ispalio je i na zgrade na Markovom trgu, nakon čega je pušku odbacio i pobjegao.

Manje od pola sata nakon napada Bezuk je pištoljem počinio samoubojstvo. Još nije poznato gdje je nabavio oružje. Policija je nakon napada pretražila kuću Bezukovog oca Zdenka, bivšeg branitelja, u kojoj su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i više od tisuću komada municije. MUP je izvijestio da je Zdenko Bezuk oružje držao bez dozvole, zbog čega je protiv njega podignuta kaznena prijava.