U Ličko-senjskoj županiji upravo je opet pao proračun. Ovo im je šesti put

HDZ-ov šef ličko-senjske Županijske skupštine Marijan Kustić pozvao je župana Milinovića da podnese ostavku

ZADNJA IZMJENA: srp 1, 2019
Foto: Borko Vukosav

U Ličko-senjskoj županiji ponovno je pao proračun, šesti put zaredom. Kako javlja N1, 11 zastupnika glasalo je za, 14 protiv, a dva zastupnika bila su suzdržana.

“Bilo bi neodgovorno s naše strane prihvatiti ovakav proračun. Župan je trebao imati 17 ruku, mi nismo podržali proračun. Nedostaje puno toga, pogotovo za razvoj Ličko-senjske županije”, izjavio je predsjednik ličko-senjske Županijske skupštine HDZ-ov Marijan Kustić.

On je u lipnju izjavio da će HDZ podržati županijski proračun kad sa županom Darkom Milinovićem usklade amandmane na taj proračun, a sada je Milinovića pozvao da da ostavku.

Milinović: ‘Spremam se za nove izbore’

“Ne zazivamo izbore, možemo proći bez izbora. Župan ako predloži proračun, sjest ćemo i razgovarati, on može i ne mora predložiti do 10. srpnja proračun. Ne želim da netko prebacuje na HDZ odgovornost za nove izbore. I da se ne prihvati do 10. srpnja neki novi proračun, može proći bez novih izbora – da župan da ostavku, nema izbora. Može se predložiti novi proračun, da idemo na skupštinu, ili da župan da ostavku, da nema izbora”, rekao je Kustić.

Milinović kaže da nema namjeru dati ostavku. “Neću dati ostavku, spremam se za nove izbore i pobijedit ću na njima. Ukoliko HDZ i njihovi partneri dođu na sastanak pa predlože preinake proračuna, spreman sam razgovarati o tome”, rekao je.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program