Politika & Kriminal

U Maksimiru su danas, osim onih koji slave 1. maj, i prosvjednici. Traže veća radnička prava

Prosvjed su organizirali sindikati, stigli su ljudi diljem Hrvatske

01.05.2018., Zagreb - Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata Praznik rada obiljezili su zajednickom prosvjednom povorkom pod geslom ”Za reforme, za ljude” koja je krenula ispred Radnickog doma na Kresimirovom trgu, preko Subiceve prema Maksimiru. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Povorka prosvjednika okupila se jutros pred Radničkim domom u Zagrebu odakle su krenuli prema Maksimiru. Prosvjed pod nazivom “Za reforme za ljude” organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata.

Povodom Međunarodnog praznika rada koji se danas obilježava žele poručiti vladajućima da traže veća prava za hrvatske radnike, pravedne plaće, bolje uvjete rada, kvalitetno obrazovanje, dostojanstvenu starost.

Sudionicima povorke pridružili su se i brojni prosvjednici iz drugih dijelova Hrvatske, koji su organizirano autobusima stigli iz Pule, Rijeke, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Siska, Slavonskoga Broda i Osijeka, noseći transparente, državnu i sindikalnu zastavu.

Prosvjed će završiti u Maksimiru

Na transparentima, među ostalim, piše: “Uzimate siromašnima, dajete bogatima”, “Čekate da pocrkavamo?”, “I ja ću biti umirovljenik?”, “Ja bih na godišnji odmor u Njemačku, a ne na bauštelu”, “Tko s vragom tikve sadi. prosvjeduju mu mladi”, “Mi smo radnici, ne sluge”, “Nema radnika, nema ni profita”, “Rad na određeno, glad na neodređeno.”

U Maksimiru gdje će prosvjednici završiti svoj prosvjed okupio se veliki broj građana koji tradicionalno obilježavaju praznik rada.

SDP traži povećanje minimalne plaće na 4 tisuće kuna

Tamo je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je kazao kak SDP predlaže povećanje minimalne plaće radnika na 4 tisuće kuna.

“SDP je bio i ostat će najveći zaštitnik radničkih prava, jer smo kroz brojne prijedloge zakona i zakonske inicijative pokazali da stvarno štitimo prava radnika u Hrvatskoj. Tako će to biti i u budućnosti”, poručio je Bernardić.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu