Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U Nizozemskoj potvrđeno 13 slučajeva omikrona

Radi se o putnicima koji su stigli s posljednja dva leta prije nego što je uvedena zabrana putovanja iz Južne Afrike

Medics wearing PPE are seen transporting patients infected with the coronavirus (Covid-19) to other intensive care units (ICU) from a MedEvac of the German armed forces Bundeswehr to an ambulance to move to other intensive care units (ICU) in the country, at Muenster Osnabruck Airport, northern Germany on November 26, 2021. (Photo by Ina Fassbender / AFP)
FOTO: AFP

Nizozemska je potvrdila 13 slučajeva novog soja, omikrona, među putnicima koji su doletjeli u petak iz Južne Afrike. Vijest je potvrdio Nacionalni institut za javno zdravstvo, a radi se o putnicima koji su stigli s posljednja dva leta u amsterdamsku zračnu luku Schiphol prije nego što je uvedena zabrana letova iz Južne Afrike, javlja Guardian.

“Varijanta omikron do sada je identificirana u 13 pozitivnih testova. Istraga još nije završena. Nova varijanta se može naći u više testnih uzoraka”, stoji u priopćenju Instituta za javno zdravstvo.

Izoliran 61 putnik

Nakon testiranja izoliran je 61 putnik koji su bili pozitivni na covid, nakon čega je provedeno sekvenciranje kako bi se utvrdilo imaju li novu varijantu.

Zavod za javno zdravstvo priopćio je da se nastavlja ispitivanje uzoraka. Većina pozitivnih je stavljena u izolaciju u hotel u blizini zračne luke, dok je malom broju dopušteno da se samoizoliraju kod kuće.